facebook
naviexpert

NaviExpert

Pobierz i testuj za darmo!

Pobierz pobierz
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Testy alfa NaviExpert na Android Auto

Strona 36 / 39

Michal1983
(@michal1983)
Zaufany Użytkownik

Znów system multimedialny nie mógł się połączyć z Android Auto. Czy coś takiego, ale w końcu się połączył. Nie wiem dlaczego tak się dzieje i co robić w takiej sytuacji.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
MarkusD
(@markusd)

Wybitny Użytkownik

Jeżeli coś takiego się dzieje zrób reset Infotaimentu, bardzo rzadko ale w Leonie 5F8 zdarza mi się sporadycznie, mam u siebie zrobiony bezprzewodowy CarPlay a Android Auto teraz od czasu do włączam do testu NaviExperta.
Niekiedy wystarczy rozłączyć na chwilę kabel z telefonem, no i temat "morze" jaki masz kabel jest możliwość że szwankuje...

Odpowiedz
dymeq
(@dymeq)
Aktywny Użytkownik

Jest pewien sttasznie irytujący mnie błąd mapy związany ze zjazdem z A1 na S8 pod Piotrkowem Trybunalskim. Otóż zjazd jest traktowany nadrzędnie niż jazda dalej autostradą prosto, a droga dslej A1 w steonę Katowic to "skręć delikatnie w lewo". Irytuje mnie to, bo jadąc dziesiąt kilometrów wcześniej nie widzę ile mam fizycznie kilometrów A1nką a do zjazdu na S8 w Piotrkowie.

Odpowiedz
hardtmuth
(@hardtmuth)
Zaufany Użytkownik

Z ostatnich wielu jazd widzę, że niezależnie jaki samochód (kia/toyota), czy kabel, czy wireless muszę w 60-80% odblokować telefon, by navi wystartowała. Ostatnio jechałem innym autem z NE w uchwycie, a nie po AA - płynność mapy to przepaść na korzyść bez AA. Tutaj albo zajączek (płynnie przeskakujący), albo odświeżanie co kilka sekund.
Aplikację z usypiania mam wyłączoną.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
Aga NE
Admin
(@aga-ne)

Użytkownik

Czyli rozumiem, że ustawienia które podesłałam poprzednio (dot. baterii i uruchamiania aplikacji) nic nie zmieniły? Czy jak masz odblokowany telefon/NE na wierzchu nadal jest to samo? Nadal badamy temat, ale niestety rozwiązanie nie jest proste.

Odpowiedz
Mentos11
(@mentos11)
Wybitny Użytkownik

Ja mam ciekawostkę chyba na oddzielny wątek, przejechałem się tunelem pod Ursynowem i wszystkie kwiatki wyszły, brak nawigowania w tunelu to brak informacji dla odcinkowego pomiaru prędkości czyli nici ze sredniej predkosci, brak tez informacji o manewrze za tunelem dopóki nie złapiemy GPSu i nie zobaczymy ze minelismy zjazd?!
Z tunelami to dopiero się zaczyna bo na drodze S17 za Rzeszowem beda aż 3 niedługo po kilometr każdy! A co z tunelami na zakopiance czy wegierskiej górce?
Coś trzeba z tym zrobić konkurencja sobie poradziła całkiem dobrze 😐

Odpowiedz
Mentos11
(@mentos11)
Wybitny Użytkownik

Dodaje jeszcze zdjęcie z tunelu...

Odpowiedz
7 Odpowiedzi
marekwar
(@marekwar)

Szanowany Użytkownik

Masz taki sam telefon jak ja. Czy Naviexpert nie znika Tobie z listy aplikacji na ekranie auta i trzeba apkę odpalić na telefonie?

Odpowiedz
Mentos11
(@mentos11)

Wybitny Użytkownik

Wszystko mam na ekranie AA, sam sięodpala jako ostatnio uzywana apliakcja.

Odpowiedz
marekwar
(@marekwar)

Szanowany Użytkownik

Dzięki za odpowiedź. To tego nie rozumiem. Chyba, że mam inny procesor (wersja S20 FE 5G) co różnicuje firmware.
Masz wersję 5G czy bez 5G?

Odpowiedz
MarkusD
(@markusd)

Wybitny Użytkownik

Może będziesz musiał zrobić reset telefonu do ustawień fabrycznych bez przywracania ustawień z ostatniej kopii, tylko na nowo ręcznie wszystko instalować i poustawiać na nowo, może coś bruździ w telefonie niekiedy nieoczywistego.
Kilka ładnych lat do tyłu (10lat), jak używałem Nawigacji Orange ( inaczej NaviExpert 🙂 )w pewnym momencie zrobił się problem: wylogowywanie, zawieszanie Nawigacji Orange, parę resetów telefonu - wszystko podczas używania nawigacji, okazało się że winny był Yanosik, ale dwa formaty telefonu po drodze i później zacząłem się zastanawiać co instalowałem ostatnio i zrobiły się problemy, usunięcie Yanosika i przywrócenie do ustawień fabrycznych pomogło, dlatego na Yanosika do dzisiaj krzywo patrzę mimo że teraz działa Ok jak na IOS oraz na Androidzie telefon wtedy to był Sony Xperia Z.
Niekiedy ten Android potrafi robić cyrki…

Odpowiedz
marekwar
(@marekwar)

Szanowany Użytkownik

Nie będę tego robił dla wersji beta. W końcu da się wymusić pojawienie się Naviexperta przez odpalenie na telefonie. Poczekam na oficjalną wersję i sprawdzę na identycznym telefonie żony, która nie ma zainstalowanych nawigacji.

Odpowiedz
marekwar
(@marekwar)

Szanowany Użytkownik

Jednak to Android wespół z Naviexpertem beta zrobił cyrki. Okazało się, że w Ustawieniach telefonu, sekcja Aplikacje, apka (aabeta) NaviExpert GPS miała status "wyłączono ręcznie" mimo wielokrotnego uruchamiania. Oczywiście niczego ręcznie nie wyłączałem. Po włączeniu w stan aktywny wszystko działa poprawnie i nic nie ginie z listy AA

Odpowiedz
MarkusD
(@markusd)

Wybitny Użytkownik

👍

Odpowiedz
Strona 36 / 39
Udostępnij: