Oferta dla firm i instytucjiO nasBiuro prasoweKontaktPomoc

NaviExpert zwycięzcą konkursu SZEROKI PAS pisma Compterworld

19 listopada podczas gali V Forum Usług Szerokopasmowych NaviExpert został ogłoszony zwycięzcą konkursu SZEROKI PAS w kategorii najciekawsza usługa "szerokopasmowa". Konkurs "Szeroki pas" jest organizowany z inicjatywy tygodnika Computerworld. Jego celem jest wybór najciekawszych usług, produktów i przedsięwzięć rynku szerokopasmowego w Polsce.

Konkurs promuje i nagradza te podmioty, które wskazują trendy na rynku szerokopasmowym, wprowadzając produkty i usługi o istotnym znaczeniu dla jego rozwoju i konkurencyjności oraz wyłania przedsięwzięcia popularyzujące społeczną aktywność - nie tylko w Internecie.

Jak napisano w uzasadnieniu „NaviExpert i jej system nawigacji satelitarnej on-line na komórkę ... Mapy są skonstruowane tak, by przy ich pobieraniu przesyłane były jak najmniejsze pakiety danych. To gwarantuje optymalizację kosztów korzystania z takiej nawigacji.„

Nominowanymi w kategorii najciekawsza usługa szerokopasmowa były następujące usługi:

• ATM SA - ogólnopolski system dystrybucji treści multimedialnych - ATMAN CDN,
  • Cray Technologies - usługa Virtual Call Center, czyli Call Center jako aplikacja SaaS (Software as a Service),
  • DOLSAT Sp z o. o. - budowa światłowodowej sieci FTTB (światłowód do budynku),
  • NaviExpert sp. z o.o. - system nawigacji NaviExpert,
  • SGT SA - cyfrowa telewizja kablowa JAMBOX,
  • UPC Poland - usługa UPC Internet Turbo.

Oprócz NaviExpert równorzędną nagrodę otrzymała spółka SGT za usługę JAMBOX.

Więcej na stronie http://konferencje.computerworld.pl/konferencje/broadband2008/konkurs.html.